Klubben

Årsmöte 17/5 2009


Hälleforshundklubbens årsmöte genomfördes söndagen den 17 maj. Det är nu tredje gången som vi träffas i Boliden i samband med den årliga älghundutställningen som arrangeras av VNÄK.


Som vanligt så bjöds vi på ett utmärkt väder, soligt och lämpligt varmt.
Ett 30-tal hälleforshundar visades och bedömdes under dagen inför ett stort antal intresserade åskådare. Bäst i rasen och slutlig segrare för hela utställningen blev SJ(LÖ)CH, SUCH, NUCH Raskängets Elit som tillsammans med sin stolta husse Jan Boman från Lycksele erövrade dagens BIS.


Innan vi på eftermiddagen samlades för att vid Bolidengården genomföra årsmötet skedde ögonlysning av ett 10-tal hundar. Glädjande nog blev beskedet att ingen av dessa led av katarakt..
Ca 30-talet personer deltog därefter i mötet (mötesprotokoll finns på annan plats i tidningen) och kunde då bl. a lyssna på en mycket intressant föredragning gällande hundars katarakt som hölls av leg. vet Gertrud Burman.


Som vanligt så avslutades dagen med att medlemmarna under trevlig samvaro avnjöt den middag som klubben traditionsenligt bjuder på.

Jan Boman med Elit får domarens utlåtande

Bilder från utställningen