Klubben

Ordföranden har ordet

Hej medlemmar!

Våren passerar med rasande fart här uppe i norr med varmt och skönt "sommarväder" som gör att naturen visar sig i mängder av vackra färger med tusen olika nyanser av grönt. Magisk årstid när allt väcks till liv och för mig är det nästan i klass med höstens vackra färger och sin klara luft då vi får jaga med våra hundar. Då jag äntligen fått hem min valp Kattkatabergets Roy (AS20947/2018) så känns allt toppen och den där förväntan man får börjar byggas upp inför framtida jakter tillsammans med min nya jaktkamrat. Även då denna period då de är valpar tar mycket tid så är det med råge en positiv period att tillbringa med valpen och se den växa och utvecklas.

I styrelsen så har vi fokuserat detta år på att i första hand fortsätta vårt avelsarbete för att vi även i framtiden ska avla friska och starka hälleforsare. Jag kan konstatera att vår ras står sig väl i relation till övriga älghundraser trots en liten avelsbas. Vi har även arbetat med att tydliggöra roller och olika ansvarsområden inom styrelsen för att det ska bli säkrare avseende hur vi hanterar frågor från oss medlemmar eller andra organisationer samt att vi därigenom ska ytterligare ska kunna förbättra styrelsens dialog med oss medlemmar och information på webben. Det arbetssätt vi beslutat om känns bra och vi fortsätter att jobba in det arbetssättet under året.

En fråga som fått ta stort utrymme för dialog i styrelsen är hur vi ska nivåhöja och öka vår aktivitet på webben för att möjliggöra att vår information är aktuell och tydlig samt att vi ytterligare förstärker vår information om avelsarbetet och parningar/valpar. Vi har därför beslutat om att totalt uppdatera vår hemsida och detta arbete pågår under detta år. Vi har även beslutat att bygga en Facebook-grupp som bara kommer att ha fokus på klubbens avelsfrågor samt aktuella parningar/valpar. Vi tror att denna satsning ska hjälpa oss till ökad informationsspridning om vår hundras och ge en förbättrad service till oss medlemmar.

Nu närmast så kommer vi att genomföra vårt årsmöte i Lycksele och jag hoppas på att få träffa så många som möjligt där. Till de som inte har möjlighet att delta på årsmötet vill jag passa på att önska er en riktigt skön sommar tillsammans med era hundar.

Mvh. Jonas Jonsson